Harmonihuset
Harmonihuset v/ Mette Nørregaard Jensen, Gurrehavegårdsvej 50, 3200 Helsinge 


Kranio-Sakral Terapi (KST) er en blid og nænsom behandling med dybtgående virkning på kroppens centralnervesystem og fokus på kroppens puls.

Forandringer i pulsens rytme vil kunne medføre forandringer i både krop og sjæl. Ved hjælp af blide tryk kan man påvirke kroppen til selv at rette de ubalancer, som måtte være opstået efter slag eller stød, influenza, chok eller andre påvirkninger.

Centralnervesystemet styrer og koordinerer alle processer i organismen. Selv små blokeringer eller forstyrrelser kan udløse både fysiske og psykiske gener og sygdomssymptomer. Behandlingen går derfor ud på at udfri centralnervesystemetfra de pres og blokeringer, som forhindrer dets optimale funktion.

Terapien er udviklet af den amerikanske læge og osteopat John E. Upledger, og er efter udbredelsen til Europa blevet en meget anerkendt behandlingsform.

Behandlingen foregår på den måde, at klienten ligger på en briks, mens jeg med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, især omkring hoved, rygsøjle og bækken. Det er behageligt at modtage behandlingen!

Børn og voksne med følgende symptomer kan have glæde af KST:

Stress (fysiske gener og uro i kroppen)

Fødselsskader (både mor og barn)

Indlæringsproblemer

Nakke- og rygproblemer

Hovedpine og migræne

Problemer i bækkenet

DAMP og hyperaktivitet

Manglende koncentration

Kolik og spædbørnsproblemer (gråd, uro, sutteproblemer, søvnproblemer, mavesmerter m.m.)

Motoriske problemer hos børn

Flade nakker eller skæve kranier (især hos spædbørn og større børn)

Kæbeproblemer eller problemer med bidfunktion